De ce oricine are nevoie de un site web

site de pe laptopFie că ești un angajat și ai de gând să lucrezi la o companie pentru tot restul vieții, sau dacă ești un antreprenor (mai ales dacă ești un antreprenor) ,  ai o mică afacere sau un mic hobby, cel mai probabil ai nevoie de un site web în acest moment.

Asa va fi pentru următorii 10, 20 de ani, până când ne vom decide sa facem altceva cu tehnologia. Există o serie de motive pentru care spun asta și nici nu e ceva super modern sau ca revoluționar.  E o chestiune de sensibilizare a opiniei publice în acest moment. Există o serie de avantaje ale unui site web la care trebuie sa va gândiți.

Numărul unu, profilul tău public

 

Iți creezi o imagine a persoanei tale, devii mai ușor de găsit si, implicit, mai usor de angajat.  Asta înseamnă, de asemenea că, dacă cineva încearcă să te angajeze și dă o căutare Google despre tine (crede-mă, o vor face), atunci ai o șansă mai bună să controlezi informațiile care apar și, de asemenea, să impresionezi si sa îi convingi că tu esti persoana potrivita pentru ei. Așa că un site e  important și ar putea fi un avantaj pentru tine in procesul de angajare.

cautare

Să ai un site cu informații despre ce faci și un CV cu informațiile de contact e important,  chiar dacă ai de gând să lucrezi undeva, pentru totdeauna.

Dacă iți pierzi locul de munca și ai nevoie de un job nou?

Site-ul devine un fel de dovada.

Mai ales dacă nu te poți folosi de reputația ta din alte companii.

Fie societatea a ieșit din afaceri, sau relația ta cu ei nu s-a sfârșit bine și nu te poți folosi de munca pe care ai făcut-o acolo, sau n-o poți utiliza ca referință. Având propriul site-ul, unde ti-ai făcut publicitate tie, ți-ai documentat progresul, eforturile, munca în toate aspectele, ai un atu în găsirea unui nou loc de muncă.

Dacă ești un antreprenor

 

Site-ul devine chiar mai important, pentru ca așa vei vinde pentru următorii 20 de ani. Vei folosi un site web pentru asta și te vei gandi cum să-l faci mai eficient.

De asemenea, site-ul este gandit să fie cel mai bun angajat.

Marketing în timp ce dormi.

N-o să sune ca e bolnav și n-o să ceara o mărire de salariu.

Deci, dacă ești în afaceri, folosește un site web pentru a face munca ta.

Și nu, site-ul nu este neapărat să facă toată munca ta, deși e posibil, în funcție de modelul  de afacere, dar în cele din urmă, site-ul  va vinde mai multe cărți. Site-ul va aduce mai multe consultații. Site-ul va aduce mai mulți clienți, mai multe cereri de oferta, mai multe produse vândute.

Pentru asta avem site-urile. Ele există  să ne reprezinte ca avatare când nu suntem prezenți și, mai important, astfel încât oamenii ne pot căuta pentru noi și noi sa ne regăsim în căutarea lor si in nevoile lor și să spuna:

 Da, voi cumpăra în cunoștință de cauză bazându-ma pe aceasta informație.

 

 

like a boss

De ce nu Social Media?

Creșterea și dezvoltarea unui brand nu a fost niciodată mai importantă și vreau să lămuresc definitiv de ce ai nevoie de un site în 2019, în loc de social media. Există oameni în online care vorbesc despre marketing, care vă spun că probabil nu ai nevoie de un site web în ziua de azi, pentru că puteți merge direct la platformele care au deja trafic și o bază mare de utilizatori care te așteaptă.

Există ceva adevăr în asta, dar aș spune că există multe motive pentru care ai nevoie de un site web în 2019.

Rețelele sociale sunt minunate, dar realitatea este că nu deții și nu controlezi platforma, oricare ar fi ea, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, indiferent care.

Nu controlezi pe deplin modul în care arată, modul în care oamenii interacționează cu ea și nu poți să schimbi regulile. Am văzut companii de social media care au dispărut, si am văzut, de asemenea, companii de social media schimbând regulile si modul în care oamenii interacționează unii cu ceilalti.

Pentru asta ai nevoie de propria platformă unde să îți impui propriile reguli.

Un site îți oferă control.

Nu numai că ai un  spațiu în care poți controla conținutul și poți seta propriile reguli, dar, ai si capacitatea de a avea o relație directă cu publicul prin campanii de email, de exemplu.

De aceea, să ai propriul site contează. Nu e doar despre a avea un .com , .net sau .ro.

E vorba de sentimentul de  siguranță atunci când vine vorba de brand-ul tău și să știi că oamenii te vor găsi, indiferent  ca Facebook a micșorat reach-ul pentru pagini sau ca Myspace nu mai e chiar popular, iar pe Instagram a venit invazia botilor.

Având propriul site și posibilitatea de a pune conținutul în pagini sau articole așa cum vrei, de asemenea, înseamnă că ai posibilitatea de a fi găsit în motoarele de căutare așa cum vrei, și  ai un instrument mai eficient de marketing.

Există mai multe lucruri care se pot face cu un site pe care chiar nu le poți face pe multe dintre aceste platforme de social media. E adevarat ca rețelele sociale  sunt foarte importante pentru brand-ul tău și ca ar trebui să te duci direct la locul în care publicul vorbește și să iei parte la conversație, dar ai nevoie și de un loc unde poți seta reguli și să stabilești tonul discuțiilor.

Un site îți ofera opțiuni

Recent, am creat o campanie de email marketing pentru cineva.A trebuit să punem la punct formulare, pdf-uri lead magnet, email-uri pentru autoresponder și așa mai departe.

Pentru a putea face asta e nevoie de un site de care să poți lega această campanie de email marketing și unde poți avea Google Analytics și toate acele alte lucruri care sunt necesare pentru a lua decizii în privința publicului și a brand-ului.

Știu că înființarea acestor lucruri poate fi foarte intimidantă și copleșitoare.

Doar că e mai ușor să ai un profil de social media.

Doar că e mai ușor să ai o pagina Facebook  decât să configurezi un site web.

Am înțeles asta.

om adormit

 

Acestea fiind spuse, eu fac web design și pot să vă ofer câteva recomandări și pot să vă spun cum să angajați un web designer,  știu cum să aflați cine e bun și cine nu. Ce mai pot face, te pot ajuta să îți dai seama de ce ai nevoie într-un site web. Un alt lucru cu care știu că multi dintre voi se luptă este numele site-ului. Deși suna foarte dificil, voi scrie un articol in care explic asta.

Dacă ai întrebări despre site-uri, lasă-le în secțiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *